12 éves a SAJ Electric!

Cégbemutatás

A SAJ Electric (Guangzhou Sanjing Electric Co., Ltd.) céget 2005-ben alapították kétmilliárd forintnyi alaptőkével a kínai Guangzhou (Kanton) városban, amerikai fejlesztési háttérrel. A festői környezetben fekvő, lélegzetelállítóan modern Guangzhou Science Cityben a világ top 500 cége közül több mint 120 tart fenn gyártó- és kutató-fejlesztő részlegeket, mint például a Sony, GE Biotech, Foxconn, Cisco.

A SAJ Electric saját kutatás-fejlesztési részlegével tervez és saját gyártórészlegével állít elő napelemes invertereket, napelemes szigetüzemű szivattyú rendszereket, ipari szivattyúkat, ipari kontrollereket és frekvenciaváltókat. A SAJ Electric saját tulajdonában lévő SAJ High-TECH Park hétemeletes gyárépületében évente több mint 300.000 terméket állítanak elő.

A SAJ Electric egyik nagy előnye a specializálódott invertergyártókkal szemben, hogy széles termékválasztékának, több lábon állásának köszönhetően nincs kitéve egyetlen iparág konjunkturális hatásainak. Ennek köszönhető, hogy a cég folyamatosan növeli piaci részesedését.

2015-re a SAJ Electric világszintű értékesítése meghaladta az 1 millió darab leszállított terméket.

SAJ 1 millió eladott termék

A SAJ Electric olyan világhírű márkáknak az együttműködő-, beszállító partnere, mint a szivattyúk terén a Leo vagy a Shimge, vagy a napelemes rendszerek területén a Solar Trade Sales, All Eco, CNBM, ReneSola, HANERGY, CETC, China Southern Grid, Chint Power és mások.

A SAJ Electric mára átvette a vezető szerepet a lakossági szegmensben Kína mellett több más ország piacán is. Brazíliában például 60%-os a cég piaci részesedése, 15MW-nyi telepítéssel, míg Európában Belgiumban lett a legnagyobb kínai inverter forgalmazó.

A cég kínai irodáinak száma 16, szervíz központjainak száma 50. 2011-ben a cég a NEEQ tőzsdére lépett (tőzsdei azonosítója 835613) és részvénytársasággá alakult.

A SAJ Solar európai központja, a SAJ Electric Europe B.V.B.A. 2013 óta működik Belgiumban. Ez elsősorban a raktárkészletről történő gyors kiszolgálás és a szervíz igények gyors érvényesíthetősége szempontjából fontos. Bár a szervízre a SAJ inverterek tulajdonosainak nemigen lesz gondja, köszönhetően a nagyon igényes kivitelnek és a piacon kimagasló, 10 éves garanciának.

Ennek a megerősödött globális jelenlétnek az eredménye a magyarországi és Közép-Kelet európai képviselet elindítása is, amit a SAJ inverterek 2017-es hivatalos hazai áramszolgáltatói engedélyeztetésétől számítva a Tiszta Energiák Kft. lát el.

Guangzhou Science City
Guangzhou Science City
SAJ Fejlesztési Park

Ismerje meg a SAJ céget

Elismerések

Fontos tudni, hogy mára a napelemek panelek és inverterek fejlesztőinek és gyártóinak zöme kínai cég. Ezen cégek stabilitásának szempontjából a legfontosabb egyfelől a kínai piacon való pozíció, másfelől a technikai élvonalban történő jelenlét, az ezzel járó stratégiai jelentőségű állami elismertséggel együtt. Szerencsére a SAJ mindkét területen kiemelkedően teljesít.
A SAJ Electric elnyerte a 10 vezető nemzeti márka díját (“2015-2016 Top 10 National Brands in the Chinese Low-voltage Inverter Market“) az alacsonyfeszültségű inverterek kínai piacán, elismerve a cég kiemelkedő fejlesztési és újítási tevékenységét.
A cég három egymást követő évben is elnyerte a Trinasolar és a BJX szaklap által közösen kiírt BJX CUP versenyének fődíját a top 10 inverter gyártók között.
2015-ben az AsiaSolar PV konferencián a cég elnyerte a szakmától a leginnovatívabb ázsiai napelemes gyártó címet.

A cég 2016-ban stratégiai együttműködést írt alá a TÜV Rheiland céggel. A TÜV innentől kezdve nem csupán bevizsgálja és tanúsítja a cég termékeit, hanem a fejlesztések irányának meghatározásában és szakmai támogatásában is szerepet fog vállalni.
A SAJ és a vezető tanúsító szervezetek jó kapcsolata amúgy is régre nyúlik vissza. A TÜV 2011-ben bevizsgálta a cég egész gyártástechnológiáját, megadva annak a Hitelesített Gyártó (Witnessed Manufacturer) címet. A SAJ innentől kezdve saját laboratóriumában maga végezheti el a TÜV, CE, EC61727 és IEC62116 szabványok által előírt termékteszteket, amiket végül egyenesen a TÜV Rheiland hitelesít, automatikusan kiterjesztve a Tanúsítványok érvényességét at az európai, Észak-amerikai, Ausztrál területekre.
A SAJ gyártását emellett 2011-ben még az Intertek, 2015-ben pedig a Bureau Veritas nemzetközi tanusító szervezetek is bevizsgálták, megadva annak a hitelesített kihelyezett laboratórium (“Authorized satellite laboratory”) címet.

Különleges technológiai megoldások

A SAJ innovációs hátterének köszönhetően kiemelkedően komplex megoldások megvalósítására is képes. Egyik ilyen referenciájuk a Tibeti Autonóm Kormányzóság területén fekvő Yading nemzeti park napelemes vízátemelő szivattyú rendszere. A 160kW-nyi napelemmel és három inverterrel táplált rendszer Kína legnagyobb teljesen automatizált vízátemelő rendszere.