Kína TOP 3 legjelentősebb lakossági invertergyártója 2017-ben:

Growatt   –   SAJ Electric   –   Ginlong Solis

A SAJ Electric Kína TOP 3 lakossági invertergyártóinak egyike 2017-ben

Piaci kitekintés

Kína ma már a világ legnagyobb és legigényesebb piaca, ahol több száz vállalat versenyez a vásárlók kegyeiért és a mezőny világviszonylatban is nagyon erős. Kína a kutatás-fejlesztés és innováció területén beérte, sőt, bizonyos területeken gyakorlatilag már le is körözte a legnevesebb európai, koreai, japán vagy amerikai szereplőket. Ez igaz a napelemes gyártásra is.

Az alábbi képen látható a Kínai piac súlya a világ egyéb piacaihoz képest. Mind a mai napig igaz, hogy a napelemes telepítések több mint fele Kínában történik és lehet tudni, hogy ezek a gyártók szinte kizárólag kínai cégek. Nem nehéz tehát belátni, hogy az a cég, amely Kínában a legnagyobb forgalmat érte el, az gyakorlatilag a világon is a legnagyobb forgalmat könyvelheti el.

2017 napelemes telepítések világszerte (Forrás BNEF)
2018 napelemes telepítések világszerte (Forrás BNEF)

Nehéz lehet elképzelni ezt a mennyiséget! Mi egyelőre csak reménykedünk, hogy egyszer hazánkban is eljutunk majd erre a szintre. Addig is érdemes megnézni pár fotót, csak hogy érzékeljük a nagyságrendbeli különbségeket!

Ilyen erős mezőnyben kimondottan elismerésre méltó, ha egy cég bekerül a TOP 10-be, és itt ráadásul már egyenesen a TOP 3 helyezésről van szó. 2017-ben a SAJ Electric egy konzervatív és biztonságos piaci- és szervezeti bővülésre rendezkedett be, aminek alapelve az, hogy a mennyiség semmi esetre sem mehet a minőség rovására.

A kompromisszumok nélküli bővülésének és a kutatás-fejlesztések területén elért jelentős eredményeinek köszönhetően a SAJ Electricet Kína minden jelentős szakmai fórumán a legelismertebb és legmeghatározóbb vállalatok közé választják.

Kína legmeghatározóbb napelemes cégei 2017-ben

Felkeltettük az érdeklődését?

Lépjen velünk kapcsolatba!

Saját felhasználásra szeretne SAJ invertert venni?

10 + 3 =

Szívesen csatlakozna SAJ viszonteladó partnereink táborához?

9 + 5 =